Συζήτηση για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην Αιγιάλεια

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε επικίνδυνα σημεία που έχουν καταγραφεί κατά μήκος του νέου αυτοκινητοδρόμου στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ Πελοποννήσου και Β. Ελλάδας ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με τον προϊστάμενο του Τμήματος Κατασκευής Έργων Ελευσίνας − Κόρινθος − Πάτρας − Πύργος – Τσακώνα κ. Νικόλαο Δημόπουλο.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, κατατέθηκαν εκ μέρους του δημάρχου Αιγιαλείας τεκμηριωμένες προτάσεις σχετικά με τις μεγάλες ανάγκες για την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων, ώστε να απαλειφθούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Κοινή διαπίστωση απετέλεσε η ανάγκη για την έγκριση των έργων για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση τους. Σημειώνεται ότι τα έργα μπορούν  να ξεκινήσουν άμεσα με διαδικασίες fast-track, εφόσον υπάρχει εξασφάλιση της χρηματοδότησης τους ενώ οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει να εκπονούνται. Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεσα νέα συνάντηση κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου στην Αιγιάλεια το συντομότερο δυνατόν ώστε να ενταχθούν τα έργα για να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις.