Συζήτηση για δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης του Αιγίου με τον Άγιο Νικόλαο

Την Πέμπτη 19/9/2019 ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος πραγματοποίησε στο γραφείο του συνάντηση με τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γεώργιο Καπεντζώνη στην οποία συμμετείχαν και οι συνεργάτες τους.

Συζητήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία των δύο Δήμων και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Προεξάρχον θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η κοινή βούληση των μερών, για δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της πόλης του Αιγίου με τον Άγιο Νικόλαο, ώστε να λειτουργήσει ως «γέφυρα» των δύο κοινωνιών.

Πεποίθηση των μερών είναι, ότι η  σύνδεση αυτή θα επεκταθεί περαιτέρω και θα αποτελέσει την βάση και τον άξονα για την ανάδειξη όλων των σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών.

Κοινή διαπίστωση των δύο μερών είναι, ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος, απαιτείται η συνεργασία και συμμετοχή, των παραγωγικών δυνάμεων, των επιχειρήσεων, των πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων των δύο περιοχών, με τους οποίους θα αναπτυχθεί άμεσα διάλογος.

Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να διερευνήσουν το πλαίσιο υλοποίησης του δύσκολου εγχειρήματος και καθόρισαν νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην έδρα του Δήμου Δωρίδος.