Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αιγιαλείας για την αντιπυρική περίοδο

Η ετοιμότητα του Δήμου Αιγιαλείας για την αντιπυρική περίοδο, στην τρίτη ειδική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Με κυρίαρχο θέμα τον βαθμό ετοιμότητας του Δήμου Αιγιαλείας στην αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών δασικών πυρκαγιών, με έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία προβλεπόμενη από τον νόμο -λόγω της πρόσφατης έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου- ειδική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Αιγιαλείας το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου στο Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας (πρώην Δημαρχείο) στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Καραΐσκου και ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος περιλαμβάνονται επίσης η ετοιμότητα του Δήμου στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών, τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές καθώς και διάφορα επί μέρους ζητήματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας κ. Βασίλειος Σολδάτος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γεώργιος Κολοκοτσάς, ο διοικητής του Α.Τ. Αιγιαλείας κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Ακράτας κ. Μωυσής-Μάριος Σεραφειμίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγιαλείας η τμηματάρχης κα Χριστιάνα Πανευθυμιτάκη, ο διοικητής του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου κ. Μιχάλης Κωστάκης, εκ μέρους του ΚΕΤΧ Πάτρας η ανθυπολοχαγός τεχνικού κα Φωτεινή Κοντογιάννη, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κα Αγγελική Κανελλοπούλου, εκ μέρους του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο διευθυντής κ.κ. Νικόλαος Γυφτάκης και ο προϊστάμενος του τμήματος Αχαΐας κ. Βασίλειος Κούτρας, εκ μέρους του Δασαρχείου Πατρών ο κ. Γεώργιος Κοκόσης, εκ μέρους του Δασαρχείου Αιγίου ο κ. Χρύσανθος Αλεξανδρόπουλος και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.