Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε  απάτες σε βάρος πολιτών σε Πάτρα και Αιγιάλεια

Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν στο κέντρο του Αιγίου
XWhatsAppViber

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντα 7.000 ευρώ, επτά φυσίγγια και φορητό υπολογιστή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη απατών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε (25.000) ευρώ, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου παρέλαβε από την παθούσα το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό και αποχώρησε από την πόλη των Πατρών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να κινείται με όχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, όπου τον  ακινητοποίησαν και στη συνέχεια τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών όπου και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα και στον ίδιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (7) φυσίγγια
• (7.040) ευρώ
• (1) φορητό υπολογιστή
• (12) αποδείξεις διοδίων
• (1) κινητό τηλέφωνο και
• (1) στέλεχος κάρτας sim

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενεργώντας από κοινού με τέσσερις ακόμα άγνωστους συνεργούς του είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, οι οποίοι από την 19/4/2022 έως την 11/05/2022, διέπραξαν ακόμα τέσσερις απάτες (εκ των οποίων μια απόπειρα), σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 51.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας επισημαίνεται ότι, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την διάπραξη των απατών ανέρχεται συνολικά στις (76.000) ευρώ.

Ο  συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το όχημα του κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer