Ο Τσίπρας παίρνει θέση για τον Κλεισθένη1

Αυτοδιοικητικό χρώμα θα έχει το Σάββατο 19 Μαΐου, καθώς με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του μεγάλου εταίρου της συγκυβέρνησης.

Η Συνεδρίαση ακολουθεί εκείνη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την 11η Μαΐου, όταν δηλαδή διεξαγόταν το Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ.

Επιπλέον, έρχεται σε συνέχεια της Συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του, που έλαβε χώρα στις 12 Μαΐου, στο τέλος της εβδομάδας μαζικής έκδοσης Ψηφισμάτων για τον Κλεισθένη1 σε όλη την Ελλάδα (Δημοτικά Συμβούλια, Περιφερειακά Συμβούλια, Π.Ε.Δ., Γ.Σ. ΚΕΔΕ, Κοινό Συνέδριο).

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τον πρόσθετο λόγο ότι, όπως ήδη σας παρουσίασε ο airetos  http://www.airetos.gr/i-epistoli-tis-aytodioikisis-ston-tsipra.aspx , έχει στα χέρια του την κοινή επιστολή Δημάρχων-Περιφερειαρχών, μέσω της οποίας η Αυτοδιοίκηση ενωμένη του ζήτησε άμεση παρέμβαση και συνάντησή του με τα ανώτατα θεσμικά όργανά της.

Τα αυτοδιοικητικά φώτα λοιπόν είναι, από χθες και στο εξής, στραμμένα αποκλειστικά στον ίδιο.

Θα επιλέξει να απαντήσει δια της θεσμικής οδού στην επιστολή των Αιρετών ή δεν θα απαντήσει ποτέ, προτιμώντας να τους απευθυνθεί έμμεσα, μέσω μιας κομματικής ομιλίας σε ασφαλές οικείο ακροατήριο ;

Θα αποδεχθεί το διάλογο και τη συνεργασία που ζητά η Τ.Α. ή θα ενστερνιστεί τη γραμμή ακραίας πόλωσης, που κλιμακώνει ο πρώτος τη τάξει Υπουργός του ;

Όλα αυτά θα τα μάθουμε σε λιγότερο από 24 ώρες.

Το βέβαιον ήδη είναι ότι η τάχιστη, ενιαία αυτοδιοικητική αντίδραση και ο πολιτικός προβληματισμός που εγείρουν διατάξεις του ν/σ Σκουρλέτη (με ενστάσεις να έχουν αναλυτικά τεκμηριωθεί και από τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ) έχουν αναδείξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρωταγωνιστή, στο επίκεντρο των συζητήσεων και διεργασιών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

 

airetos.gr