Ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο Δημαρχείο Αιγιάλειας

Την πρώτη τους εθιμοτυπική συνάντηση είχαν το πρωί της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, δύο ημέρες μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη.

Η επίσκεψη έγινε σε ευχάριστο κλίμα και μετά τις ευχές του Δημάρχου για ευλογημένη ποιμαντορία, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα της διαχρονικά αγαστής συνεργασίας της Μητρόπολης με την τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως μέσω δράσεων που οργανώνονται από κοινού, όπως η Κοινωνική Ιματιοθήκη.

 

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος ζήτησε από τον νέο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο τη συνεργασία της Εκκλησίας σε περισσότερες δράσεις κοινής ωφελείας, προς ανακούφιση των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα ευρύτερης συνεργασίας και συμπόρευσης, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο να επαναλαμβάνει όσα είπε και κατά την τελετή ενθρόνισής του το Σάββατο, πως είναι έτοιμος να υπηρετήσει τον λαό, όχι από το ύψος του Θρόνου αλλά με ταπείνωση, αυταπάρνηση και αγάπη.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση της ανοιχτής επικοινωνίας μεταξύ Μητρόπολης και Δήμου, για κάθε ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί από κοινού.