“‘Ολοι στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/2 για να βροντοφωνάξουμε: “ΟΧΙ στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Αιγίου”

Σήµερα ∆ευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 11 το πρωί στο χώρο του ∆ικαστικού Μεγάρου Αιγίου πραγµατοποιήθηκε σύσκεψη, µετά από πρόσκληση του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και συζητήθηκε το ζήτηµα της οργάνωσης Παναιγιαλείου συλλαλητηρίου διαµαρτυρίας µε αίτηµα την διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου στην πόλη µας. 

Στη σύσκεψη, παρουσία του ∆ηµάρχου Αιγιάλειας κ. ∆ηµήτρη Καλογερόπουλου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργου Μπέσκου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλου, του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου “Μπακόπουλος – Ντρίνιας” κ. Γιάννη Μποδιώτη, της Αντιδημάρχου Νομικών Θεμάτων του Δήμου Αιγιαλείας Μαρίας Ιατροπούλου,  του Προέδρου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αιγίου Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου, του τ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και μέλους της Επιτροπής Αγώνα κ. Γιάννη Καρβούνη,  του γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αθανασίου Ρομποτή και του προέδρου του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Τριαντάφυλλου Λουκόπουλος  (δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προσωπικού κωλύματος πλην όμως ανακοίνωσε, ότι στηρίζει τις αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν) αποφασίστηκε να πραγµατοποιηθεί συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη 1 µ.µ., στην πλατεία Αγίας Λαύρας, µε τη συµµετοχή του ∆ήµου, του Εργατικού Κέντρου, του Εµπορικού κόσµου του δήμου µε κλείσιµο των καταστηµάτων, αγροτών, αλλά και των δηµοτών, καθώς το συγκεκριµένο θέµα αφορά όλους τους πολίτες.

-“Στόχος της Κυβέρνησης είναι η ύπαρξη ενός µόνο Πρωτοδικείου, αλλά δυστυχώς, παρότι είµαστε ο τρίτος σε έκταση και µέγεθος ∆ήµος της Πελοποννήσου, δεν µας λαµβάνουν υπόψιν τους καθώς δεν είµαστε πρωτεύουσα νοµού”, ανέφεραν οι συµµετέχοντες στη σύσκεψη. 

Για όλη την τρέχουσα εβδοµάδα, θα πραγµατοποιηθούν δίωρες στάσεις εργασίες, ενώ την ηµέρα του συλλαλητηρίου, την Παρασκευή 16/2, τετράωρη στάση εργασίας των εργαζόμενων στο Πρωτοδικείο Αιγίου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ