Δωρεάν φιλοξενία παιδιών και νέων στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητας «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» στα Καλάβρυτα

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει το Λαό της ότι, με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, εκτός κατασκηνωτικής περιόδου και συγκεκριμένα κατά το διάστημα από τον Νοέμβριο 2023 έως και σήμερα, το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητας «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» στα Καλάβρυτα.

Οι αποστολές – επισκέψεις των συνολικά 328 νέων και νεανίδων ήταν  εκπαιδευτικού και ψυχωφελούς χαρακτήρα, η δε φιλοξενία έγινε υπό την πατρική μέριμνα και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου, το ανύστακτο ενδιαφέρον και η αγάπη του οποίου για τη νεολαία είναι δεδομένα και εγνωσμένα, όπως, άλλωστε, αποδεικνύεται από μία σειρά ποιμαντικών δράσεων με επίκεντρο τους νέους, μεταξύ των οποίων τα ετήσια Συνέδρια Νεολαίας, της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητας «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» παραχωρήθηκε προς δωρεάν φιλοξενία στους κάτωθι:

  1. Ομάδα φοιτητριών με τις συνοδούς τους από τη Χριστιανική Φοιτητική Ένωση Αθήνας (45 άτομα).
  2. Ομάδα ανηλίκων παιδιών με τους συνοδούς τους από το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) Πενταλόφου Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΚΦΑΑ Καλαβρύτων (21 άτομα).
  3. Ομάδα φοιτητών και φοιτητριών από το ΚΙ.Ν.Ε.ΜΗ. ΠΑΤΡΑΣ («Κίνηση Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών Πάτρας»),  για να συμμετάσχουν στη Διημερίδα Motivational Weekend, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εκκλησιαστικού Κέντρου Νεότητας «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» (50 άτομα).
  4. Ομάδες Προσκόπων από το 10οΣύστημα (20 άτομα) και  το 52ο Σύστημα Αθηνών (16 άτομα), από το 4ο Σύστημα Βριλησσίων (28 άτομα), καθώς και οι Πρόσκοποι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής (28 άτομα).
  5. Ομάδα παιδιών από τη Χριστιανική Μαθητική Ομάδα της  αδελφότητας θεολόγων «ΖΩΗ» (50 άτομα).
  6. Ομάδα Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας παιδιών (50 άτομα).
  7. Φοιτητές και φοιτήτριες του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχαν στο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και του StudiumHistoricorum Ecclesiasticorum του ΕΚΠΑ, το οποίο διεξήχθη από 2 έως 4 Φεβρουαρίου 2024, στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων (20 άτομα).