Μιχάλης Μπεκίρης: Αναλαμβάνει ρόλο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή

Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή αναλαμβάνει από σήμερα ο Μιχάλης Μπεκίρης, επιστρέφοντας στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο τους συνδέει μακρόχρονη φιλία.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών, είχε οριστεί από την πρώτη στιγμή μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2016 ως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, θέση στην οποία αργότερα τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Στις εκλογές του 2004 ο Μιχάλης Μπεκίρης είχε εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας για πρώτη φορά και επανεξελέγη το 2007 και το 2009, πρώτος μάλιστα σε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Αχαΐας. Στις εκλογές του 2012 δεν εξελέγη, ενώ την περίοδο 2004-2007 είχε διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971 στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν υφυπουργός Μεταφορών. Είναι παντρεμένος με την Αιγιώτισσα Ιωάννα Θανασούλια και έχουν δύο παιδια.

 

parapolitika.gr