Με τον “Λαμποίκο” αρχηγό στην Αιγιάλεια ξεκινά δραστικά η Ανακύκλωση

Με τον “Λαμποίκο” αρχηγό η Αιγιάλεια μπαίνει σε μια νέα εποχή όσον αφορά την Ανακύκλωση, που έχει κύριο στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου το περασμένο Σάββατο του Δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Αλέκος Μέγαρης”, έδειξε ολοφάνερα τη σοβαρότητα και τον στόχο που έχει η δημοτική αρχή στο θέμα της ενίσχυσης της ανακυκλωτικής συνείδησης των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας ξεκάθαρισε ότι “η ανακύκλωση θα πετύχει μόνο εάν γίνει απ’ όλους μαζί. Βλέπω πολίτες απελπισμένους και αυτό που χρειάζεται είναι η σύνδεση Δήμου και δημότη, αλληλοεπικοινωνία, αλληλοβοήθεια. Να δημιουργηθεί αλληλοεξάρτηση.

Στόχος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που σημαίνει και ταυτόχρονη μείωση του κόστους. Παραλάβαμε μια ανακύκλωση στο 0,3% και μέσα σε 15μόλις μέρες καταφέραμε να το φτάσουμε στο 15%. Το θωρώ πολύ σημαντικό αυτό για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει η αδιαφορία και να μετατραπεί σε υπευθυνότητα. Μαζί θα προχωρήσουμε όλοι για να βελτιώσουμε την ποιότητα της περιοχής μας, για να δώσουμε μια ζωή καλύτερη και αλλαγή νοοτροπίας στα παιδιά μας.

Πρέπει να ξεφύγουμε από το «ωχ αδελφέ», αφού η ασυνέπεια η δική μας, δημιουργεί αρνητική νοοτροπία για τα παιδιά μας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι “η όλη προσπάθεια βασίζεται κυρίως στους εθελοντές και ήδη έχει δημιουργηθεί ομάδα δράσης που αποτελείεται από τους Αναστασία Ευσταθίου, Αθηνά Σκανδάμη, Επαμεινώνδα Δούλο και Ανδρέα Μεσσήνη.

Πρέπει να ξεμάθουμε και να ξαναμάθουμε και όλοι μαζί να πετύχουμε. Το έμψυχο δυναμικό αποτελεί στοίχημα για το Δήμο που βασίζεται στον εθελοντισμό. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν αρχικά ώστε να εκπαιδεύσουν τους πολίτες σωστά. Θα υπάρχει εκπαίδευση  και του προσωπικού καθαριότητας, ώστε να κατανοήσει καλύτερο το πνεύμα της ανακύκλωσης.

Ζητάμε την ενεργοποίηση των πολιτών και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, αφού ο καθένας πολίτης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Περισσότερα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” την Πέμπτη 26/9/2019