Με κάθε μεγαλοπρέπεια ο αγιασμός των υδάτων στο Αίγιο – 20 τολμηροί “έπεσαν” στα παγωμένα νερά

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα εορτή των Φώτων ο αγιασμός των υδάτων στο Αίγιο.

Αρχικά τελέστηκε Θεία Λειτουργία και αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου, και του π. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. ‘Αγγελος Τσιγκρής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Φαρμάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: ”

“Σήμερα, η Ορθοδοξία γιορτάζει τη βάπτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Μία γιορτή πολλών και υψηλών συμβολισμών, με κυριότερο ίσως, τον εξαγνισμό και την ανακαίνιση του ανθρώπου. Είναι μια μέρα ελπίδας, μία μέρα φώτισης. Και καθώς βρισκόμαστε στις αρχές του νέου έτους, θέλω να εκφράσω την ελπίδα και την ευχή, η φώτιση και η ελπίδα να αποτελούν τους μόνιμους και καθημερινούς συνοδοιπόρους στις προσπάθειες όλων μας. Χρόνια πολλά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας”

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τα κύματα της θάλασσας, ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι, κάτω από την Παναγία Τρυπητή, με 20 τολμηρά νέα παιδιά να πέφτουν στα παγωμένα νερά, ανάμεσά τους και μια κοπέλα. Αυτοί είναι:

  1. Στυλιανίδου Άντα
  2. Δημακόπουλος Μιχαήλ
  3. Μποβιάτσης Αθανάσιος
  4. Νικολόπουλος Λάμπης
  5. Βλάχος Αναστάσιος
  6. Μπόικος Παν. Ιωσήφ
  7. Τζάκης Γεώργιος
  8. Ζαντές Βαγγέλης
  9. Αλεφραγκής Παναγιώτης
  10. Καλογέρης Πέτρος
  11. Λαπαναΐτης Κώστας
  12. Μακρυγιαννάκης Νίκος
  13. Στεργίου Χρήστος
  14. Πρωτόπαπας Ανδρέας
  15. Ζαντές Ανδρέας
  16. Σταθακόπουλος Γεώργιος
  17. Κούτρας Χαράλαμπος
  18. Τσιαγάς Ανδρέας
  19. Τσερεντζούλιας Μάριος
  20. Μοιραλιώτης Γρηγόριος