Με κάθε λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στο Αίγιο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάστηκε στο Αίγιο με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο εορτασμός της 78ης επετείου της  28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και κατόπιν οι επίσημοι και ο Ιερός Κλήρος με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αιγίου και τους σημαιοφόρους των σχολείων, μετέβησαν στον Μνημείο των Ηρώων στα Ψηλαλώνια όπου εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Αθανάσιος Σταθακόπουλος εκπαιδευτικός του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου  και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλο και φορείς της πόλης.

Στις 11.30΄ οι μαθητές των σχολείων του Αιγίου και οι πρόσκοποι παρέλασαν στην κεντρική οδό της πόλης, στη Μητροπόλεως, με καμάρι και περηφάνια τιμώντας έτσι τη μνήμη των Ηρώων του “ΟΧΙ¨. Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Αιγίου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

Την παρέλαση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ριζούλης.

Επίσης παραβρέθηκε  ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας , ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος , ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας , και η περιφερειακή σύμβουλος  Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου στο Αίγιο.

Το “παρών” έδωσαν ο  δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και σύσσωμη η δημοτική αρχή, καθώς και οι διοικητές των Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας, Λιμενικού Σταθμού Αιγίου και Πυροσβεστικής Αιγίου.

Και του χρόνου!

Φωτό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί