ΜΑΡΘΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ: Σε “κατάσταση κινδύνου” η αγορά

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι της Αιγιάλειας περιγράφει η Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Μάρθα Σκούντζου, αναφέροντας ότι “μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων λειτουργεί κάτω του κόστους για να παραμείνουν πάση θυσία ανοιχτές” και χαρακτηριστικά τονίζει: 

  • – “Ούτε οι εκπτώσεις κατάφεραν να δώσουν την ανάσα που χρειάζεται η αγορά , ενώ τα περιθώρια ανάκαμψης στενεύουν απελπιστικά . Ο αποπληθωρισμός συνεχίζεται και το διαθέσιμο εισόδημα συμπιέζεται διαρκώς σε ένα ασταθές φορολογικό περιβάλλον .
    Οι επιχειρήσεις περνάνε καθημερινά από ισχυρές δοκιμασίες επιβίωσης. Η έντονη πτώση στις τιμές ένδυσης και υπόδησης καθιστά πλέον φανερό το μέγεθος του προβλήματος που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος του λιανικού εμπορίου τα τελευταία χρόνια .
    Οι έμποροι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια της μη μετακύλισης των βαρών στους καταναλωτές , μειώνοντας συνεχώς τις τιμές των προϊόντων τους .
    Οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες για τους εμπόρους και αδιάφορες για τους καταναλωτές .
    Μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων λειτουργεί κάτω του κόστους για να παραμείνουν πάση θυσία ανοιχτές , χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι ψυχικές και οι οικονομικές αντοχές είναι ανεξάντλητες” .