Σε μίνι “σκουπιδότοπο” έχει μετατραπεί γειτονιά της Καλλιθέας

Με αφορμή την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τα απορρίμματα και την αναφορά προς την κ. Εισαγγελέα Αιγίου, συμπολίτισσα από την περιοχή της Καλλιθέας Αιγίου, μάς απέστειλε φωτογραφικό υλικό, σχετικά με εικόνα που παρουσιάζει η γειτονιά που διαμένει επί των οδών Στράτωνος 6 & Κωστή Παλαμά στο Αίγιο.

Όπως αναφέρει η συμπολίτισσα σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” και το aigialeia24.gr, το συγκεκριμένο σημείο έχει μετατραπεί σε μίνι – σκουπιδότοπος, αφού καθημερινά συμπολίτες από άλλες γειτονιές καταφτάνουν με τα οχήματά τους ή τα δίκυκλα και πετούν τα σκουπίδια τους.

Οι κάτοικοι της γειτονιάς στην Καλλιθέα διαμαρτυρήθηκαν μάλιστα και στο αρμόδιο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση. Ζητούν μάλιστα να γίνει διευθέτηση των κάδων στις γειτονιές, αφού οι γύρω γειτονιές όπως Ολύμπου και Όθωνος δεν διαθέτουν κάδους και βρίσκονται όλοι συσσωρευμένοι στη συγκεκριμένη οδό με αποτέλεσμα οι διαμένοντες τριγύρω να ζουν δίπλα σε έναν μίνι – σκουπιδότοπο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως αναφέρουν, τα σκουπίδια βρίσκονται αρκετούς μήνες σωριασμένα και τώρα με τη ζέστη η κατάσταση είναι ανυπόφορη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους.

Μάλιστα καθημερινά στο σημείο περνούσαν και μαθητές για τα Γυμνάσια που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω.

Φυσικά το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι το μοναδικό, αφού αρκετά σημεία στο Αίγιο και στην ευρύτερη Αιγιάλεια παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ