Μήνυμα της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που τιμάται στις 8 Μαρτίου, η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Βασιλική Ψυχράμη, επισήμανε τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα που τιμά τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο για τους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων τους, για την αναγνώριση του ρόλου τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Οι γυναίκες καταγράφουν σε όλους τους τομείς υψηλές επιδόσεις και γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή έχουν ανάγκη από τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα, τη δημόσια ζωή, την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση. Ειδικά σήμερα που η κοινωνία μας βάλλεται από παντού, η χώρα δοκιμάζεται και πολλοί συνάνθρωποί μας περνούν δύσκολες ώρες, η Ημέρα της Γυναίκας δεν πρέπει να είναι μόνο μία συμβολική μέρα τιμής. Αντίθετα, πρέπει να αποτελεί αφετηρία προβληματισμού αλλά και απαρχή μίας άλλης αντιμετώπισης των γυναικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία να αναλογισθούμε τις ευθύνες που αντιστοιχούν σε καθένα, στο πεδίο της ατομικής και ιδίως της συλλογικής ανθρώπινης δημιουργίας. Οι γυναίκες μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες και να βάλουν την δική τους σφραγίδα στην εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας και του τόπου μας».

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, αν κάθε χώρα του κόσμου κυβερνάτο για δύο χρόνια από γυναίκες, θα βλέπαμε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν στα πάντα… Στις συνθήκες διαβίωσης και τα εισοδήματα. Τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο ξεκινούν από ηλικιωμένους άντρες, που γαντζώνονται από τις θέσεις εξουσίας» (Μπάρακ Ομπάμα 16/12/2019 Συνέδριο με θέμα την εξουσία).