Μάζεψαν υπογραφές και πήγαν στο Δήμαρχο – Αντιδρούν για την πεζοδρόμηση Τρίγωνης και μέρους της Κλ. Οικονόμου

Kαι ενώ για  την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην Τρίγωνη πλατεία αποµένει ένα δίµηνο περίπου, σύµφωνα µε την ανακοίνωση του ∆ηµάρχου στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο, η χρήση της, εάν δηλαδή, θα πεζοδροµηθεί ή όχι προκαλεί ήδη τις αντιδράσεις των καταστηµαταρχών.

Η ερώτηση της αντιπολίτευσης – για το εάν σκοπεύει η δηµοτική αρχή να προβεί στην πεζοδρόµηση της Τρίγωνης πλατείας και µέρους της Κλ. Οικονόµου, µετά και την τοποθέτηση του λευκού µαρµάρου,  “άναψε φωτιές” στον επιχειρηµατικό κόσµο του κέντρου.

Ο ∆ήµαρχος απάντησε θετικά στο δηµοτικό συµβούλιο, λέγοντας πώς κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, αφού προηγουµένως υπάρξει και η κατάλληλη µελέτη. Αυτό, κινητοποίησε τους καταστηµάρχες του κέντρου και τη ∆ευτέρα το βράδυ συνάντησαν τον κ. Καλογερόπουλο στο ∆ηµαρχείο. Εκεί του παρέδωσαν έγγραφο µε  90 υπογραφές όπου περιγράφουν τους ενδοιασµούς τους, σχετικά µε το εν λόγω εγχείρηµα.

Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν από επιχειρηµατίες που δραστηριοποιούνται στις οδούς Κλ. Οικονόµου, Μητροπόλεως, Ασηµάκη Φωτήλα, Ταξιαρχών, Ερµού, Ευθ. Γάτου, Πετµεζά και Ανδρέου Λόντου.

Δήμαρχος Αιγιαλείας σε επαγγελματίες του Αιγίου: «Ως Δήμος, λαμβάνουμε υπ’όψιν όλες τις παραμέτρους για το κοινό καλό»

Ο κ. Καλογερόπουλος άκουσε µε προσοχή τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των καταστηµαταρχών και απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν, όσον αφορά στο ενδεχόµενο πεζοδρόµησης του κέντρου της πόλης ή τµήµατός του, εκφράζοντας τη δέσµευση ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν κατόπιν σχετικής διαβούλευσης και σε κάθε περίπτωση λαµβάνοντας υπ’όψιν τις επιστηµονικές απόψεις για την δυνατότητα υλοποίησης της όποιας πρότασης.

«Ο,τιδήποτε εφαρµοστεί σαφώς και θα γίνει µε τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να είναι ωφέλιµο για τους πολίτες και την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήµαρχος Αιγιαλείας συµπληρώνοντας: «Προφανώς άπαντες έχουµε κοινό σκοπό την ανάπτυξη και το καλύτερο για τον τόπο, ασχέτως εάν ίσως υπάρχουν διαφορές στο δρόµο που θεωρούµε πως οδηγεί στην κατεύθυνση αυτή. Ως ∆ήµος, έχοντας την ευθύνη συνολικά για την κοινωνία και την πόλη, λαµβάνουµε υπόψιν όλες τις παραµέτρους για το κοινό καλό».

 Οι επιχειρηµατίες εξέφρασαν τους προβληµατισµούς τους,  σχετικά µε την εύρυθµη λειτουργία του κέντρου και των επιχειρήσεών τους και φάνηκαν πολύ προβληµατισµένοι, τονίζοντας ότι η πεζοδρόµηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπτο στις επιχειρήσεις τους και κατά συνέπεια στον τζίρο τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη µη πρόσβαση των αστικών λεωφορείων από το κεντρικό ιστό της πόλης, υποστηρίζοντας  πως η ρυµοτοµία της πόλης δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες αλλαγές.

Παρόντες στο γραφείο του δηµάρχου ήταν επίσης ο αντιδήµαρχος Έργων –Πολεοδοµίας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Χριστόπουλος και ο εντεταλµένος σύµβουλος σε θέµατα Κυκλοφοριακής Λειτουργίας κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”