Δραστηριότητες για το περιβάλλον και τοξοβολία στο δάσος της Στροφυλιάς – “Παρών” και ο Όμιλος Αιγιάλειας “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”

Tο 24ο event Τοξοβολίας «Total Field Game Achaios»  που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την οργανωτική συμβολή του σωματείου Α.Σ.Τ. ΠΕΛΛΟΠΑ, θα διεξαχθεί στις 12-13-14 Απρίλιου 2024 στο δάσος της Στροφυλιάς, στην παραλία της Καλόγριας, στη Δυτική  Αχαΐα.  Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, με την σύμφωνη γνώμη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, καθώς και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

‘Εχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 100 αθλητές τοξοβόλοι από έξι Ευρωπαϊκές χώρες:  Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Αγγλία και Ιταλία. Παράλληλα με τις δράσεις τοξοβολίας, θα πραγματοποιηθούν δράσεις με θέμα την προστασία περιβάλλοντος και τον σεβασμό προς την φύση, με πρωταγωνιστή το προστατευόμενο δάσος της Στροφιλιάς, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς. 

“ΠΑΡΩΝ” ΚΑΙ Ο “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα συμμετέχει από την Αιγιάλεια, ο Αθλητικός ‘Ομιλος ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” με δέκα (10) τοξότες του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει δύο μεγάλες δράσεις τοξοβολίας “TGF for Kids” και “TGF GREEN ARCHERY” και παράλληλο πρόγραμμα με εκδηλώσεις αθλητικού ή περιβαλλοντικού περιεχομένου, όπως το παιχνίδι “ARROW CHALLENCE” και η δράση “BIRDWATCHING”.

Ειδικότερα, το Σάββατο πρωί οι δράσεις αφορούν τα παιδιά, ενώ την Κυριακή τους ενήλικές. Ταυτόχρονα το διήμερο θα λειτουργεί εκπαιδευτική πίστα τοξοβολίας “Come & Try”  που θα είναι διαθέσιμη για την προπόνηση των αθλητών αλλά και για τη δωρεάν εκπαίδευση του κοινού και γνωριμία του με το άθλημα. Η Παρασκευή θα είναι η ημέρα υποδοχής των συμμετεχόντων.

Στη διάρκεια του τριημέρου οι περιβαλλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • Οργανωμένες ξεναγήσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης που εδρεύει στο Λάππα  Αχαΐας, αλλά και στο πεδίο με εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Εθελοντικό καθαρισμό στο δάσος της Στροφυλιάς σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, τον δήμο Δυτικής Αχαΐας και τον ΣΥΔΙΣΑ, οι οποίοι θα φροντίσουν για τους κάδους και την αποκομιδή των απορριμμάτων.
  • Διήμερο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς που απευθύνεται σε μαθητές Α/βμιας, και Β/θμιας, αλλά και λοιπούς ενήλικές συμμετέχοντες αθλητές, καθώς και στο ευρύ κοινό.