“Απόλλων” Αιγίου – Όταν η μουσική συναντά την ποίηση

  Δύο σχολεία, ένα αέναο ζευγάρωμα της μουσικής με την ποίηση, δύο εμβληματικοί Έλληνες δημιουργοί, ο Νίκος Γκάτσος και ο Μάνος Χατζηδάκις, δύο υπέροχες βραδιές πλημμυρισμένες μελωδίες.

  Το 10ο δημοτικό σχολείο Αιγίου και το 10ο δημοτικό σχολείο Πατρών δημιούργησαν, από κοινού, μια εξαιρετική μουσική συνάντηση και μας καλούν να τη μοιραστούμε μαζί τους.

Στις 17 Απριλίου στο Αίγιο και στις 24 Απριλίου στην Πάτρα, στις 19:00 μμ, ο Δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων και τα Παλαιά Σφαγεία, αντίστοιχα, θα γεμίσουν από μελωδικές παιδικές φωνές. Υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους στη μουσική κυρίου Άγγελου Παπαγγελόπουλου, τα παιδιά, θα μας ξανασυστήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τους δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και ένα μικρό χάρτινο φεγγαράκι θα φωτίσει τα όνειρά μας και θα μας ταξιδέψει στην ποίηση του Γκάτσου και του Χατζηδάκι. Θα μας πάρει από το χέρι και θα μας γνωρίσει τον Κεμάλ, ένα νεαρό αγόρι από τη Νέα Υόρκη, που στη φαντασία του στιχουργού έγινε απόγονος του Σεβάχ. Θα μας νανουρίσει τρυφερά στο χρυσό άστρο τ’ Απρίλη, θα μας μαγέψει μ’ ένα εύθραυστο αερικό και όλοι μαζί θα σιγοψυθιρίσουμε τραγούδια της ψυχής και του ονείρου.

Θα σας περιμένουμε με χαρά να τραγουδήσουμε μαζί!

Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Παπαγγελόπουλος

 Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.