«Λουκέτο» για 7 μήνες στην Οδοντιατρική Σχολή

«Κλειστή» για διάστημα επτά μηνών παραμένει η Οδοντιατρική σχολή. Για το θέμα, επίσημη ενημέρωση έκαναν στην πρυτανεία του Παν. Αθηνών και στο υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ήδη 320 φοιτητές έχουν υπογράψει σχετική επιστολή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στην πραγματικότητα η Οδοντιατρική Σχολή δεν λειτουργεί, είτε υπολειτουργεί, για χρονικό διάστημα επτά μηνών. Η τελευταία αυτή κατάσταση ισχύει μέχρι και σήμερα χωρίς να διαφαίνεται κάποια άμεση λύση».

Το «λουκέτο» στην οδοντιατρική σχολή μπήκε καθώς διαμαρτύρονται οι διδάσκοντες οι οποίοι με βάση τον τελευταίο νόμο 4485/2017, οφείλουν να καταβάλουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΕΙ τους ένα ποσό (7%) από τον τζίρο που έχουν από το ιδιωτικό οδοντιατρείο τους.

Η σχετική υποχρέωση έχει νομοθετηθεί από το 1997 και έκτοτε εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του νόμου, και τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί. Έτσι, συσσωρεύτηκαν μεγάλες οφειλές, που σε ορισμένε περιπτώσεις ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, ποσά τα οποία απαιτούνται από τα ακαθάριστα έσοδα του ιδιωτικού οδοντιατρείου, τα οποία έχουν φορολογηθεί, έχουν γίνει έλεγχοι, περαιώσεις, συμβιβασμοί κ.λπ».