Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: “Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με νέο σχεδιασμό σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες”

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Λαϊνάς και αρχηγός της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” σχετικά με το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων επισημαίνει ότι απαιτείται μια ολοκληρωμένη διαχείριση με νέο σχεδιασμό σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Στην επιστολή του αναφέρει:

-“Τα δραματικά αδιέξοδα με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια που την έχουν μετατρέψει σε απέραντο σκουπιδότοπο με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους- με τον κατ επίφαση ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ που έχει μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα» από τον υπερκορεσμό και σοβαρές παραλείψεις και ανεπάρκειες να απειλούν την υγεία του λαού και την ασφάλεια του περιβάλλοντος αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα αυτό όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών που στο επίκεντρό της βάζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού την προστασία της ζωής του και του περιβάλλοντος.

-Εμείς λέμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα πολιτικό και έχει να κάνει με τον δρόμο ανάπτυξης που ακολουθεί η κεντρική  εξουσία και η τοπική διοίκηση. Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και στο δήμο Αιγιάλειας  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες αποθεώνουν την καπιταλιστι κή ανάπτυξη και τις επιλογές της ΕΕ που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

-Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Δημοτική Αρχή Αιγιάλει ας όφειλαν όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν δώσει λύ ση στο πρόβλημα και όχι με τις επιλογές τους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια του λαού και του περιβάλλοντος.

-Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τους αγώνες τους να απαιτήσουμε λύσεις που να καλύπτουν ολόπλευρα τις λαϊκές ανάγκες .

1] Τώρα άμεσα με ευθύνη κυβέρνησης –περιφέρειας δημοτικής αρχής να γίνει ολοκληρωμένη αποκομιδή των απορριμμάτων απ όλη την Αιγιάλεια.

2] Να προχωρήσει άμεσα νέος σχεδιασμός για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια με βάση τις λαϊκές ανάγκες με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

3] Να ξεκινήσουν από τώρα οι εργασίες οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ με τη σταδιακή ασφαλή περιβαλλοντική αποκατάστασή του όπως και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος που έχει βλαφθεί επικίνδυνα

4] Καμιά επιχειρηματική Δράση στον τομέα-Τα τοπικά σχέδια των Δήμων για την χωριστη συλλογή των Ανακυκλώσιμων Υλικών να προχωρήσουν χωρίς την εκμεταλλευτική δράση των Ανωνύμων Εταιρειών- ΑΕ -που πρέπει να καταργηθεί

5] Αποκλειστικά Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης των απορριμμάτων που θα σχεδιάζει   συνολικά σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο με βάση τις λαϊκές ανάγκες την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος

6] μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με πλήρη δικαιώματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους  δουλειάς.

-Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αιγιάλειας διεκδικούν λύσεις με κοινωνικές υπηρεσίες  ποιοτικές- σύγχρονες-ασφαλείς- και φθηνές.

-Άμεση μείωση στα ανταποδοτικά τέλη με προοπτική κατάργησης-ο λαός έχει πληρώ σει πολλαπλά φόρους και χαράτσια- Όχι στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση.-

-Εμείς λέμε ότι οριστική λύση με ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων θα δοθεί σ΄ ένα άλλο δρόμο Ανάπτυξης με αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων”.