Κτηματολόγιο: Μπαίνει στην ταλαιπωρία και ο Δήμος Αιγιαλείας

Σε φάση κτηματογράφησης εισέρχεται από σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, ακόμα μία περιοχή της χώρας

Πρόκειται για μεγάλο κομμάτι του καλλικρατικού Δήμου Αιγιαλείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και συγκεκριμένα για τους προκαποδιστριακούς Δήμους Αιγίου, Ερινεού (πρώην κοινότητες Ζήριας, Νέου Ερινεού, Καμάρων) και τις προκαποδιστριακές κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Βαλιμίτικων, Δημητροπούλου, Διγελιώτικων, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Σελινούντος, Τέμενης.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει σήμερα και λήγει α) στις 8 Ιουλίου για τους κατοίκους του εσωτερικού και β) στις 8 Οκτωβρίου για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Το γραφείο βρίσκεται στο Αίγιο (Μητροπόλεως 21), με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08.00 με 16.00 και Τετάρτη 08.00 με 20.00.

Για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ για τέλος κτηματογράφησης, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Β. Παπ.

 

https://www.dimokratianews.gr/content/98365/ktimatologio-mpainei-stin-talaiporia-kai-o-dimos-aigialeias