Κορονοϊός: Οι Ολλανδοί αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Οι Ολλανδοί συγκεντρώνουν αποθέματα από χαρτί υγείας, μακαρόνια και κονσέρβες, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την επιδημία του νέου κορονοϊού, μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αναχαίτιση του Covid-19. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ στις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας άδειασαν, ώρες αφότου ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν επιπλέον προμήθειες.

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, είπε στις επιχειρήσεις να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενούς τους να εργαστούν από το σπίτι και συνέστησε σε οποιονδήποτε έχει εμφανίσει συμπτώματα να παραμείνει στο σπίτι του. Στη χώρα ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανήλθε σήμερα σε 804, ενώ η Ολλανδία καταμετρά 10 θανάτους.

“Δεν έχω ξαναδεί τίποτα παρόμοιο” δήλωσε ένας ταμίας σε σούπερ μάρκετ του Άμστερνταμ. “Ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσους πολλούς ανθρώπους με γεμάτα τα καρότσια τους”. Τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφηκε αύξηση στην αγορά προϊόντων όπως προϊόντα υγιεινής και σούπες, ωστόσο τις κυβερνητικές εξαγγελίες ακολούθησε η πανικόβλητη προσέλευση στα σούπερ μάρκετ. Οι πολίτες αγοράζουν επίσης προϊόντα καθαριότητας, παρακεταμόλη, αλεύρι και αντισηπτικό χεριών, τα οποία έχουν ξεπουλήσει. “Μόλις πήραν το χαρτί υγείας από το καρότσι μου και είδα έναν άλλο πελάτη να παίρνει 12 σακούλες αλεύρι” περιέγραψε ένας 16χρονος υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ της Ουτρέχτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ