Ικανοποίηση για το θέμα των απορριμμάτων, αλλά επ’ ουδενί επανάπαυση για την «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»

Την απόφαση της Πολιτείας να δώσει συνολική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αχαΐας, συνεπώς και της Αιγιάλειας, με την δρομολόγηση της δημοπράτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Πάτρας στη θέση Φλόκα μέσω ΕΣΠΑ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη.

Η ίδια και ως μέλος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, επιπρόσθετα δε κρίνει ως καθοριστική για τον Δήμο μας την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα απορρίμματα του δήμου Αιγιαλείας να κατευθύνονται στη Στερεά Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η κ. Ψυχράμη, «η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια μίας συλλογικής και σημαντικής προσπάθειας από τις επαφές του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων της Αχαΐας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας, που κρίνονται επιτυχημένες.

Είναι σαφές όμως ότι δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτά. Έχουμε ξεκινήσει σωστά αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας σαν δήμος αλλά και σαν δημότες, ώστε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας τη σωστή ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή, προκειμένου να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Όσο θα μεταφέρονται τα απορρίμματα, τόσο θα αιμορραγεί το δημοτικό ταμείο.

Σε αυτή τη φάση εξασφαλίσαμε το ¨πού¨ και όχι το ¨πόσο¨ και το ¨πώς¨».

Επιπλέον, η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» χαρακτήρισε ως άκρως θετική την απόφαση, στο πλαίσιο των συσκέψεων στο ΥΠΕΝ, για κατάργηση και αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) και του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Αιγείρας.

Τέλος, η κ. Ψυχράμη τονίζει: «Αγαπητές συμπολίτισσες , αγαπητοί συμπολίτες,

συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων.

Χρειαζόμαστε όμως και την συμβολή σας. Η επιτυχία θα είναι πρωτίστως δική σας επιτυχία».