Η δημιουργία hot spot στην Αιγιάλεια ανησυχεί τους πολίτες

Έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση που έπεσε σαν κεραυνός διά στόματος Δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου για δημιουργία hot spot στην Αιγιάλεια.

Οι φήμες έχουν φουντώσει για τα καλά και ήδη πατρινή εφημερίδα αναφέρει ότι ως πρώτος χώρος υποδοχής λαθρομεταναστών στην Αιγιάλεια θα λειτουργήσει το παλιό εργοστάσιο “Ρετσίνα” στις Καμάρες, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής.

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι λαθρομετανάστες θα εγκατασταθούν και στο “Τριάντειο”. Γι’ αυτό αύριο Παρασκευή ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλος θα βρεθεί στην Αθήνα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, προκειμένου να συζητηθεί η άμεση απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

Ακόμα, λόγος  γίνεται ότι θα στηθεί καταυλισμός και στο μεγάλο πάρκιν στην περιοχή της ΄Ακολης, το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για όλη την περιοχή.

Μετά από όλα αυτά και την έντονη φημολογία περί δημιουργίας hot spot στην Αιγιάλεια, οι πολίτες είναι ανήσυχοι και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν στην περιοχή μας την προσέλευση λαθρομεταναστών, που σημειωτέον θα ξεπεράσουν τους 1000.

Δημοτικοί παράγοντες δηλώνουν πως δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση και πως η δημοτική αρχή θα παρακολουθεί το θέμα ώστε να δράσει εγκαίρως.