Εργατικό Κέντρο Αιγίου: Εξαντλητικό το εορταστικό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας

Μετά την ανακοίνωση του πρωτοφανούς και εξαντλητικού εορταστικού ωραρίου που εξέδωσε ο Εμπορικός, Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, το Εργατικό Κέντρο Αιγίου τονίζει τα εξής:

 

 

Το ωράριο που εκδίδει ο εκάστοτε Εμπορικός Σύλλογος δε σημαίνει και αυτόματη τροποποίηση του ωραρίου των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να εργάζονται καθ’ όλο το ωράριο που ανακοινώθηκε και δημιουργεί συνθήκες γαλέρας.
Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ποιες και πόσες ώρες θα εργάζονται οι υπάλληλοι των καταστημάτων καθώς τα καταστήματα μπορεί να βρεθούν έκθετα απέναντι στο νόμο, σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Σε μία περίοδο που όλοι κοιτάμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υπέρογκες χρεώσεις των παρόχων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας εκδίδει ένα ωράριο εξωπραγματικό που αν ακολουθηθεί θα επιφέρει τεράστιες αυξήσεις στα λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων, οι οποίες με τη σειρά τους θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση το μεροκάματο των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΩΡΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ, ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ