Ένταξη στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Αιγιαλείας

 Μια νέα, σύγχρονη δομή με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες

 

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, της Πράξης: «Δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Δήμου Αιγιαλείας και λοιπών δράσεων» συνολικού προϋπολογισμού 420.600,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αιγιαλείας, υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία μιας σύγχρονης δομής προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, που θα διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες και τον προβλεπόμενο εξοπλισμό για τη μεταφορά και τη φροντίδα των ζώων, ώστε να διαβούν σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες για όσο καιρό χρειαστεί το καθένα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή καταφυγίου, εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού, προμήθεια οχήματος περισυλλογής και μεταφοράς και στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας (Ν.4830/2021).

«Για κάθε πόλη, ο τρόπος με τον οποίο προστατεύεται η ζωή και η υγεία των αδέσποτων ζώων αποτελεί σφραγίδα πολιτισμού και η δημοτική μας αρχή, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, βάζει μπρος τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου για την κάλυψη των αναγκών των τετράποδων που ζουν στους δρόμους αδέσποτα, ως θύματα της αναλγησίας κάποιων συμπολιτών μας» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Γιώργος Φραγκονικολόπουλος επισημαίνει: «Μέρα με τη μέρα, βήμα-βήμα και σχεδόν από το μηδέν, εδώ και τρία χρόνια δουλεύουμε πυρετωδώς, με τη σπουδαία συμβολή του Τμήματος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, ώστε να διαμορφωθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τα αδέσποτα ζώα, με έναν χώρο προσωρινής φιλοξενίας σύμφωνο με τις τελευταίες προδιαγραφές, με άπλετο χώρο προαυλισμού και πλήρη εξοπλισμό, ώστε να ζουν σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες».