Επιστολή -διαμαρτυρία του “Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας” για τις εισαγωγές λεμονιών από την Τουρκία

Επιστολή – Διαμαρτυρία με κοινοποίηση προς βουλευτές νομού Αχαΐας Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιωτη,  Ιάσων Φωτηλα, Χριστίνα Αλεξοπουλου, Αλέξη Τσίπρα, Σία Αναγνωστοπούλου,  Κωσταντίνο Μάρκου, Γεώργιο Παπανδρέου και Νικόλαο Καραθανασόπουλο, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, τονίζοντας τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι παραγωγοί της Αιγιάλειας, αφού οι εισαγωγές κυρίως λεμονιών γίνονται από την Τουρκία.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

– “Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι οι συνεχιζόμενες εισαγωγές από τρίτες χώρες και ειδικά την Τουρκία εσπεριδοειδων και ιδιαίτερα λεμονιών σε πολύ χαμηλές τιμές έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους παραγωγούς της Αιγιαλείας και όχι μόνο .

Για άλλη μια χρονιά η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα γέμισαν λεμόνια αμφιβόλου ποιότητας σε πολύ χαμηλή τιμή και η εγχώρια παραγωγή είναι ακόμα στα δέντρα μιας και οι παραγωγοί δεν μπορούν να συναγωνιστουν τα εισαγωμενα λόγω κόστους.

Αποστέλλουμε αυτήν την διαμαρτυρία ως μια ύστατη προσπάθεια ανάκαμψης της ζημιάς που πάει να γίνει και ερωτουμε. Υπάρχει από το Κράτος και το Υπουργείο κάποιος σχεδιασμός η πρόθεση να αλλάξει κάτι ή θα συνεχίσουμε να είμαστε στυλοβατες της Τουρκικης Οικονομίας;

Από την πλευρά των Βουλευτών του νομού τι ενέργειες έχουν γίνει για την στήριξη των αγροτών της περιοχής μας και τι είναι διατεθειμενοι να κάνουν από εδώ και μπρος ώστε να λυθούν τα μείζονα Προβλήματα που μας απασχολούν;”

Για το Διοικητικό συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Τριανταφυλος Λουκοπουλος.

Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Γιαχος