Επικουρικές : Από 158 ευρώ στα 34 ευρώ!

Ποσά ακόμα και 20 ευρώ βλέπουν πιστωμένα στους λογαριασμούς τους οι 248.000 δικαιούχοι επικουρικών που άρχισαν να πληρώνονται από χθες το απόγευμα καθώς άρχισε η παρακράτηση των αναδρομικών. Η αφαίμαξη είναι εξοντωτική αφού η ελάχιστη δόση των αναδρομικών θα είναι 50 ευρώ εκτός εάν τα αναδρομικά που οφείλει να επιστρέψει ο συνταξιούχος είναι λιγότερα.

Στο παρακάτω εκκαθαριστικό σημείωμα φαίνεται ότι δικαιούχος επικουρικής του ΙΚΑ, που έπαιρνε σύνταξη 158 ευρώ μετά τις περικοπές του Σεπτεμβρίου λαμβάνει σύνταξη 94,27 ευρώ. Σήμερα, που άρχισε η παρακράτηση των αναδρομικών είδε στο λογαριασμό του 34,75 ευρώ τα οποία θα παίρνει για 4-5 μήνες καθώς οφείλει να επιστρέψει 223,72 ευρώ.

Πχ. Συνταξιούχος παίρνει μεικτή επικουρική 270€ από τ. ΤΕΑΔΥ και 216€ καθαρό ποσό (μετά τις μνημονιακές περικοπές). Μετά τον επανυπολογισμό η σύνταξή του αναπροσαρμόζεται στα 166€ καθαρά. Για τις επικουρικές Ιουνίου – Ιουλίου θα πρέπει να του παρακρατηθούν 100€, που θα εξοφληθούν σε 2 δόσεις των 50€ από τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Η επικουρική που θα λάβει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε 116€. Από τον Γενάρη θα παίρνει ξανά 166€.

Μερίσματα ψιχία λαμβάνουν και οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων εξαιτίας της παρακράτηση των αναδρομικών. Πολλοί είναι οι νέοι συνταξιούχοι που περιμένουν στην ουρά καθώς δεν έχουν πάρει ούτε αυτά τα ψιχία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΜΤΠΥ «Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έλαβε 85.000.000 ευρώ για την καταβολή μερισμάτων στους δικαιούχους – συνταξιούχους του Δημοσίου – μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Έτσι θα ανακουφιστούν, έστω και μερικά, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να εισπράξουν τις ήδη συντριπτικά μειωμένες συντάξεις, κύριες και επικουρικές μαζί με το μέρισμά τους, για να αντιμετωπίσουν με λίγη αξιοπρέπεια τις βιοτικές τους ανάγκες, ατομικές και οικογενειακές».