Επίσκεψη Δημήτρη Καλογερόπουλου στο ορεινό χωριό της Παρασκευής

Μετά από πρόσκληση του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημ. Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κκ Βασ. Ψυχράμη και Νικ. Καραϊσκο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Βασ. Χριστόπουλο, επισκέφτηκαν το ορεινό χωριό της Παρασκευής. Στην συνάντηση που είχαν στα γραφεία του συλλόγου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΣ, ο ιερέας του χωριού και αρκετοί κάτοικοι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου καλωσορίζοντας την Δημοτική Αρχή, τόνισε ότι για πρώτη φορά Δήμαρχος επισκέπτεται το χωριό για να συζητήσει τα προβλήματα του. Από τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου αφού έγινε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου από την ίδρυση του μεχρι σήμερα, τέθηκαν θέματα που απασχολούν το χωριό και τον σύλλογο και ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου στην επίλυση τους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο πρόστιμο της πολεοδομίας για τις εργασίες του σχολείου, στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής του τοιχείου της πλατείας για να μπορούν να διέρχονται τα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα, στη σύνταξη των γεωλογικών μελετών στα «κατολισθίμα» χωριά, μεταξύ των οποίων και η Παρασκευή, ώστε να επιτραπεί η έκδοση οικοδομίκων αδειών, στην ολοκλήρωση της μάντρας του νεκροταφείου, στην άρδευση του γκαζόν και την ανακατασκευή του τοιχίου στα Αλώνια, στην επαναλειτουργία της ανακύκλωσης στο χωριό σε συνεργασία με τον Δήμο και στην αισθητική αναμόρφωση και αξιοποίση του λαγαδιού γύρω από την βρύση της Τροχαλιάς. Από τον Πρόεδρο του ΤΣ τέθηκε το θέμα της αντικατάστασης των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων ύδρευσης με την συνδρομή των κατοίκων του χωριού που έχουν συγκεντρώσει 9200 ευρώ.

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τον Σύλλογο για τις δραστηριότητες του, αναφέρθηκε στην κακή οικονομική κατάσταση του Δημού εξ αιτίας των σκουπιδιών και υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου σε όλα τα ζητήματα, αφού ενημερωθεί και από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κα Ψυχράμη μετά από επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία ανέφερε ότι η ολοκλήρωση του τοιχίου της πλατείας περιλαμβάνεται στην εργολαβία μικρών έργων της Δημοτικής ενότητας Αιγίου και σύντομα θα υλοποιηθεί. Από την πλευρά του ο κ. Καραϊσκος ενημέρωσε ότι μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου και την απελευθέρωση των ημιφορτηγών του Δήμου θα εξετασθεί το αίτημα για ανακύκλωση σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το σχολέιο , την βρύση της Τροχαλιάς και κατέληξαν στην πλατεία, όπου σε ένα υπέροχο γεύμα, αντάξιο της πατροπαράδοτης φιλοξενίας των κατοίκων του χωριού, ολοκληρώθηκε η συνάντηση με κρασάκι και τσίπουρο και συζήτηση, για τι άλλο, για την επικείμενη στις 3 Νοεμβρίου Γιορτής του Τσίπουρου.