Ενημερωτική σύσκεψη στην Π.Ε. Αχαΐας με παραγωγικούς φορείς και επαγγελματικούς κλάδους

Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους επιστημονικών και παραγωγικών φορέων συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, ο Αντιπεριεφρειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλου,  προκειμένου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στο νέο κορωνοϊό COVID-19, με στόχο το περιορισμό της διάδοσής του.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπονάνος επανέλαβε την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων ατομικής προστασίας, επισημαίνοντας ότι η τήρησή τους είναι  καθοριστικής σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Συνεχίζοντας ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  (ΕΟΔΥ) Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος εστίασε σε κλάδους και χώρους που συγχρωτίζονται πολίτες και εξειδίκευσε τα προληπτικά μέτρα που είναι απαραίτητα, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους συναλλασσόμενους, ενώ στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα των επαγγελματιών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν να μεταφέρουν τις οδηγίες στα μέλη τους, ενώ κατέθεσαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που έχει η διάδοση του κορωνοϊου στην αγορά και την τοπική  οικονομία, τονίζοντας την ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας συμμετείχαν  οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Θανάσης Ζούπας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος, του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς,  του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος,  των Κουρέων και Κομμωτών Αχαΐας Εμμανουέλλα Γεωργοπούλου και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαΐας Χάρης Ανδρικόπουλος.