Ενημερωτική συνάντηση για τους κανόνες ασφαλείας στα τουριστικά καταλύματα

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα τουριστικά καταλύματα.

«Η περιοχή μας πρέπει να διατηρήσει και τον χαρακτήρα της τουριστικής φιλοξενίας αλλά κυρίως να αναδείξει ότι τα τουριστικά μας καταλύματα  θα είναι ασφαλή για την προσέλευση τουριστών εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα»δήλωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπονάνος και πρόσθεσε:  «Στόχος των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας είναι η παροχή διευκρινίσεων, η συμβουλευτική αρωγή ώστε να διατηρήσουμε στην περιοχή το ασφαλές μας αποτύπωμα και παράλληλα να αποδεχτούμε με ασφαλείς όρους πολίτες άλλων κρατών που έχουν επιλέξει για την διαμονή τους την Περιφέρεια μας. Δίνουμε εξετάσεις στην παγκόσμια κοινότητα και θα επιτύχουμε».

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδουκαι η Διευθύντρια της  Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας του ΕΟΤΕυαγγελία Μοδέ.