Ενημέρωση των κατοίκων της Τέμενης για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Την Κυριακή 6-10-2019, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Τέμενης, προσκάλεσαν, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ν. Καραΐσκο, να ενημερώσει τους κατοίκους για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Αρχικά, ο κ. Καραΐσκος εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί και στη συνέχεια ανέλυσε τη νέα καμπάνια “Ραντεβού”, καθώς και όσα προγραμματίζει η νέα δημοτική αρχή για τη διαχείριση των υπόλοιπων απορριμμάτων, όπως έπιπλα, στρώματα κ.λπ. Τόνισε πως για την επιτυχία της ανακύκλωσης, είναι εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή όλων των πολιτών της Αιγιάλειας.

Στη συνέχεια απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα των κατοίκων όχι μόνο για την ανακύκλωση, αλλά κυρίως το φλέγον θέμα της περιοχής, το ΣΜΑ Τέμενης, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση λόγω του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που έχει συσσωρευτεί εκεί. Ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε πως εντός των ημερών ξεκινάει κανονικά η μεταφορά των σκουπιδιών και η περιοχή θα έχει καθαρίσει σε διάστημα 2,5 μηνών.

Τέλος, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο οποίος κατέθεσε τη θέση του τοπικού Συμβουλίου, ότι είναι παράνομη η συνεχής εναπόθεση και παραμονή των σκουπιδιών της Αιγιάλειας, στο ΣΜΑ Τέμενης, αλλά δίνουν χρόνο ανοχής στη νέα Δημοτική αρχή, για διάστημα 6 μηνών, για την οριστική λύση του προβλήματος.