Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Ζητάμε άμεσο, γενικό και καθολικό κλείσιμο ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των καταστημάτων

Μετά από πολύωρη συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ το Σάββατο το απόγευμα 14/3/20 και ενώ ερωτήθηκε μεγάλο μέρος των αγαπητών συναδέλφων Εμπόρων, για το αν θα πρέπει να μειωθεί το ωράριο ή όχι, η Διοικούσα επιτροπή έχοντας βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Εμπόριο και την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας και αφού έλαβε σοβαρά υπόψιν την άποψη τους όπως και τις εμπεριστατωμένες γνώμες των ειδικών, αποφάσισε την μείωση των ωρών που τα καταστήματα μέλη μας θα είναι ανοιχτά.

Λήφθηκε σοβαρά υπόψιν το  γεγονός πως η αγορά ήδη έχει  χτυπήσει κόκκινο με τα περισσότερα Εμπορικά να  υπολειτουργούν λόγω μείωσης της αγοραστικής κίνησης , ενώ πολλοί συνάδελφοι φοβούμενοι ή όντας σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν ήδη από μόνοι τους κλείσει τα μαγαζιά τους.

Τηρώντας τις βασικές αρχές του Καταστατικού μας, που μας λέει να  μην εγκαταλείπουμε κανένα αγώνα και μάχη ώστε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας και έχοντας ως ύψιστους στόχους, Πρώτον)  να παραμείνει  θετική η ψυχολογία και να μην ερημώσει η πόλη και Δεύτερον)  να μην σπρώξουμε τους εν δυνάμει καταναλωτές μας προς τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, όπως έκαναν άθελά τους άλλες πόλεις προτείνουμε το εξής ωράριο.

Πρωινά Δευτέρα έως Σάββατο 9.30-1.30

και απογεύματα

Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή

5.45- 8.00

Γνωρίζουμε πως κάποιοι θα δυσαρεστηθούν όμως προέχει το γενικότερο καλό!! Κύριο μέλημα μας είναι να μπορέσει να μείνει η αγορά ανοικτή και ο κόσμος εντός των τειχών. Σας θέλουμε σύμμαχούς μας σε αυτό τον αγώνα ! Το ωράριο είναι προαιρετικό και φυσικά προσωρινό γιατί αναμένετε να αλλάξει με Υπουργικές αποφάσεις.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης φυσικά και ο κάθε συνάδελφος μπορεί να αποφασίσει μόνος του αν θα κρατήσει το κατάστημά του ανοικτό ή όχι. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η βασική μας θέση, (και δίνουμε αγώνα για αυτό)  λαβαίνοντας πρωτίστως και πρωταρχικώς υπόψιν  τα αγαθά της Υγείας και Ασφάλειας των συναδέλφων μας, του προσωπικού μας και των οικογενειών μας, αυτή την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία την οποία την διατυπώνουμε με έγγραφο στον κ. Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς είναι ότι:

Ζητάμε άμεσο, γενικό και καθολικό κλείσιμο ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των καταστημάτων τουλάχιστον επί εικοσαημέρου και σοβαρά και γενναία μέτρα αρωγής για εμάς και τους υπαλλήλους μας. (Συντασσόμαστε και συνυπογράφουμε το έγγραφο που έχει έτοιμο και θα στείλει η Ομοσπονδία μας ΟΕΕΣΠ, προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς).

Αγαπητοί συνάδελφοι Έμποροι, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι όλο το Προεδρείο του Συλλόγου, ευρισκόμενο μπροστά σε μια τόσο δύσκολη και  πρωτόγνωρη κατάσταση, δίνει αγώνα νυχθημερόν για να  προστατεύσει με όλους τους τρόπους τα  συμφέροντα του εμπορίου και της  επιχειρηματικότητας της Αιγιάλειας! Ήμασταν και θα είμαστε μπροστάρηδες και αγωνιστές στα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας! Μην ξεχνάτε όσοι συνάδελφοι κλείσαμε με Υπουργική απόφαση, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, και όσοι συνάδελφοι δουλεύουμε, ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ