Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 5/12 το Ψηφιακό Μουσείο στο λιμάνι Αιγίου

Το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεταφέρεται στο Αίγιο και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Λιμάνι του Αιγίου (έναντι Παναγίας Τρυπητής) όπου  θα παραμείνει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2022.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Στο κινητό ψηφιακό μουσείο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κλπ).

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο: www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/deltia-tupou/item/17992-egkainiazetai-ston-purgo-to-psifiako-moyseio-tis-perifereias-dytikis-elladas.html

Η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για το κοινό.