Δύο μετάλλια κατέκτησαν οι ιστιοπλόοι μας στο Ευρωπαϊκό

Με ελληνικές επιτυχίες ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα τα «European Youth Championships & Trophy 2018», για την κατηγορία των Laser 4.7, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Πάτρα. Δύο αθλητές μας, ο Αιμίλιος Μόνος και ο Δικαίος Κερκουλάς ανέβηκαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση του βάθρου, αντίστοιχα. Στα κορίτσια, από ελληνικής πλευράς, το καλύτερο πλασάρισμα είχε η Μελίνα Γκάρη (12η στην Ευρώπη). Στην διοργάνωση πήραν μέρος 320 αθλητές και αθλήτριες και διοργανωτής ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας – Ρίου «Ιάσων», με την υποστήριξη της Ελληνικής Κλάσης Laser.

Οι καιρικές συνθήκες στον στίβο των αγοριών, με τους ανέμους να ξεπερνάνε τα έξι μποφόρ δε βοήθησαν για να διεξαχθούν οι ιστιοδρομίες της τελευταίας ημέρας των αγώνων. Αντίθετα, στα κορίτσια πραγματοποιήθηκε μία κούρσα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Σίζαρ Μπαραμπίνο με 18 β.π., με δεύτερο τον Αιμίλιο Μόνο με 28 β.π., τρίτο τον Δικαίο Κερκουλά με 30 β.π., τέταρτο τον Μανώλης Κόλλιας με 37 β.π., ενώ 7ος ήρθε ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 57 β.π.

«Σε αυτή τη διοργάνωση είχα στόχο το χρυσό, αλλά ένα πρόβλημα στη μέση μου στις τελευταίες κούρσες με άφησε πίσω. Συνεχίζω για το παγκόσμιο των 4.7, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και το παγκόσμιο των Radial, που θα γίνει στο Κίελο. Εδώ είχε δύσκολο καιρό, αλλά σε κάθε διοργάνωση κάτι μαθαίνεις», δήλωσε ο Αιμίλιος Μόνος.

Το όπεν Ευρωπαϊκό της Πάτρας έγινε αιτία για να επιστρέψει στα laser 4.7 o Δικαίος Κερκουλάς και δε μετάνιωσε για την επιλογή του: «Είμαι ευχαριστημένος. Δούλεψα πολύ γι΄ αυτή τη διοργάνωση. Είχα πάει στα Radial, αλλά ο προπονητής μου είπε να χάσω κιλά για να αγωνιστώ. Αρχικά είχα αντιρρήσεις. Τελικά δικαιώθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Συνεχίζω για το παγκόσμιο των Radial», τόνισε.

Στα κορίτσια, στις τρεις πρώτες θέσεις της γενική κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Τζόρτζια Τσινγκολάνι (Ιταλία) με 30 β.π., Ελίνα Φερστάλεν (Βέλγιο) με 30 β.π. και Ούρσουλα Μπάλας (Κροατία) με 39 β.π. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση κατέκτησε η Μελίνα Γκάρη, που ήρθε 12η στην Ευρώπη.

Η Μελίνα Γκάρη μπορεί να ήταν η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά αυτό δεν την ικανοποίησε: «Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό Laser 4.7 που πήρα μέρος. Οι συνθήκες ήταν καλές και σχεδόν κάθε μέρα είχαμε αέρα».