Δυναμική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου στην Ακράτα με κατάθεση ψυχής

Εξέφρασαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του

Αφιερωμένη στην Ανατολική Αιγιάλεια, και ιδιαίτερα στην Ακράτα, ήταν η ημέρα του Σαββάτου 18 Μαΐου, για τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγιάλειας και επικεφαλής του συνδυασμού «αιγιάλεια τώρα» Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Αρχικά επισκέφθηκε το Εμπορικό Κέντρο του Κραθίου, όπου συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες και στη συνέχεια όλη την ορεινή Ακράτα, όπου αντάλλαξε απόψεις και ενημέρωσε για το πρόγραμμά του.

Οι πολίτες στα χωριά της ορεινής Ακράτας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών και από τις δύο τελευταίες δημοτικές αρχές και πλέον έχει γίνει κοινή διαπίστωση ότι η εγκατάλειψη αυτή οφείλεται, όχι στην αντικειμενική αδυναμία για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του Δήμου, στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά κυρίως στη φιλοσοφία που έχουν να αντιμετωπίζουν την τοπική κοινωνία ως κατώτερη κοινωνία.

Απόδειξη είναι ότι ειπώθηκε από υποψήφιο δήμαρχο, διάδοχο των προηγούμενων αποτυχημένων δημοτικών αρχών, ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος είχε δημιουργική θητεία σε μικρό δήμο με χωριά να διοικήσει έναν μεγάλο, όπως είναι ο Δήμος Αιγιαλείας.

«Αλήθεια τέτοιος σεβασμός στους κατοίκους των χωριών; Με τέτοιο ρατσισμό θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα της υπαίθρου της περιοχής μας; Με τέτοια φιλοσοφία θα δοθεί η ώθηση για την αύξηση της δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές που σήμερα μαστίζονται από τα μεγάλα προβλήματα που άφησαν οι δύο δημοτικές αρχές;», επεσήμανε στους πολίτες χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος.

Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στην παραλιακή ζώνη Συλιβαινιωτίκων και ολοκληρώθηκε με ομιλία, σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Ακράτας.

Εκεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, έθιξε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως, μεταξύ άλλων, η καθαριότητα, η έλλειψη υποδομών και η έλλειψη δημιουργικών προσπαθειών για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη υποδομών, όπου ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι: «Πρέπει ο δήμαρχος να έχει την κύρια ευθύνη της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης όλων των δεξιοτήτων του υπηρεσιακού και πολιτικού προσωπικού. Γιατί αυτός έχει την κεντρική διαχείριση όλων των ζητημάτων σε ένα μεγάλο Δήμο Αιγιαλείας που πράγματι μπορεί να αναπτύξει τα φυσικά του πλεονεκτήματα, εάν αξιοποιηθούν τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Γιατί πάντα ο άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος κινεί τους άψυχους παραγωγικούς συντελεστές αλλά και το έμψυχο υλικό για να έχουμε ένα δημιουργικό σύνολο, όπως πραγματικά έγινε αυτό αποτέλεσμα εκεί όπου είχα την τιμή να διαχειριστώ τις τοπικές υποθέσεις».

Επίσης εστίασε στην ανάγκη της αξιοποίησης του χρόνου, βασιζόμενος στην ικανότητα και την εμπειρία που διαθέτει και η οποία θα τεθεί άμεσα στην υπηρεσία των πολιτών. «Ο χρόνος είναι αυτός ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί μιας και η περιοχή έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω και σήμερα είναι απαραίτητο να κάνουμε όχι βήματα αλλά άλματα μπροστά. Κι αυτά τα άλματα μπορούν να γίνουν αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό και ευκαιρίες, βάζοντας έτσι μπροστά τη μηχανή του Δήμου για να καλυφθεί η απόσταση που χάθηκε τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος έδωσε βαρύτητα στο ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα τόνισε ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας δεν μπορεί να λειτουργήσει και λόγω του υπερκορεσμού και λόγω άλλων αντικειμενικών συνθηκών, ενώ διασφαλίζονται πιστώσεις για την αποκατάστασή του.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων ανέλυσε πολύ διεξοδικά το πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο θα υλοποιηθεί κυρίως με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού υπό την καθοδήγηση του, καθώς ήδη είχε αναπτύξει την ανακύκλωση σε παλιότερη διαχείριση των απορριμμάτων σε ποσοστό 35% στο Δήμο Συμπολιτείας.

Στην ομιλία του έγινε επίσης ειδική αναφορά για την αξιοποίηση του υπέροχου γεωγραφικού ανάγλυφου του ημιορεινού και ορεινού όγκου, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αξιοποίησης το φυσικό πλούτο της ορεινής Ακράτας, καθώς επίσης και την ανάδειξη της παράλιας ζώνης, το Χελμό και το Αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, ενώ δεν μπορούσε να μην γίνει λόγος και για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, η οποία σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί ως έπρεπε.

«Η ιστορική πορεία στον πολιτισμό των συλλόγων της περιοχής», όπως τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, «αποτελεί υπόσχεση μελλοντικής αξιοποίησης. Όχι μόνο θα είναι συνεργάτες μου, αλλά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος μας “Πολιτισμός για Όλους”».

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Καλογερόπουλος αγκαλιάστηκε από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τον άκουσαν επί πολλή ώρα και με μεγάλη προσοχή. Στο τέλος δε τον ευχαρίστησαν και εξέφρασαν όχι μόνο την ελπίδα για μια καινούρια δημοτική αρχή, αλλά και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, στο Δήμο Αιγιαλείας.