ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. και Φιλαρμονική Αιγίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας μαζί με την Φιλαρμονική Αιγίου, την Τρίτη 21 Ιουνίου, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Μάλιστα το Αίγιο ήταν μία από τις είκοσι επτά πόλεις στην Ελλάδα που πραγματοποίησαν πολιτιστική εκδήλωση για την Ημέρα της Μουσικής.

Με αφετηρία το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, η Φιλαρμονική Αιγίου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Χαραλαμπόπουλου, ανέβηκε την Μητροπόλεως και κατευθύνθηκε στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου στο κιόσκι έδωσε συναυλία με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α., Μαρία Τσουκαλά, στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε την επιθυμία της να γίνει Δημοτική η Φιλαρμονική αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι την Φιλαρμονική να μπορούσε να την πάρει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. γιατί θέλω να κάνουμε πολλές και καλές αλλαγές με την έννοια να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν για να την κρατήσουν και για να φτιάξουμε και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται και είναι ένα κόσμημα στο κέντρο της πόλης».

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής, Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, ευχαρίστησε την κα Τσουκαλά για την υποστήριξη της προς την Φιλαρμονική, επισημαίνοντας ότι το κιόσκι είχε να χρησιμοποιηθεί από την Φιλαρμονική…60 χρόνια! (από την παλιά Φιλαρμονική) ενώ ανέφερε κι ένα σύντομο ιστορικό για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής.