ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Λιγότερος ύπνος = περισσότερο λίπος!”

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, συνιδιοκτήτης στο «Αccelaration Gym» στην οδό Κανελλοπούλου 55 στο Αίγιο μας παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον άρθρο για το σημαντικό ρόλο του ύπνου στη φυσική μας κατάσταση και αναφέρει:

  • marinopoulos“Οι αθλούμενοι δεν χρειάζονται επιπλέον λόγους προκειμένου να κοιμούνται παραπάνω, όμως υπάρχει ακόμα ένας που ίσως θα πρέπει να τον λάβετε υπόψη σας:  Ερευνητές του Harvard Medical School ανακάλυψαν ότι η υπνηλία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την περιοχή του εγκεφάλου που λέει “όχι” στο junk food.

Όσο πιο νυσταγμένοι είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο λιγότερη είναι και η δραστηριότητα που προκύπτει στον προμετωπιαίο λοβό (στο κέντρο λήψης αποφάσεων) του εγκεφάλου σας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιδοθούν στην κατανάλωση junk food παρά να στραφούν σε πιο υγιεινές επιλογές όταν ήταν κουρασμένοι και άυπνοι παρά όταν ήταν πιο ξεκούραστοι.

Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε επαρκώς την νύχτα έτσι ώστε να αποφεύγετε τους ανθυγιεινούς πειρασμούς και τις απογευματινές διατροφικές “καταχρήσεις” της επόμενης μέρας”.