ΔΕΔΔΗΕ | Θέλει χαράτσι 11,3 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές

Απίστευτα και προκλητικά για μια κοινωνία που βυθίζεται στο σκοτάδι της οικονομικής ύφεσης είναι όσα αυτές τις μέρες όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο την θυγατρική της ΔΕΗ στη διανομή η οποία προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτημα να επιβληθεί χαράτσι 11,3 εκατ. ευρώ σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να «βγει» το κόστος της δωρεάν παροχής ρεύματος στους 7.000 εργαζόμενους της.

Η εταιρεία ζητά από το ΣτΕ να ακυρώσει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της να θεωρηθεί ως λειτουργικό κόστος η δαπάνη για το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού της και συνεπώς να επιβαρύνει τα τιμολόγια λιανικής μέσω των χρεώσεων χρήσης δικτύου, ενώ με δεύτερη προσφυγή της ζητά να χρεωθούν επίσης στους καταναλωτές τα κόστη μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για όσους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποσπαστεί και εργάζονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ!

Ακόμη πιο προκλητική από το ίδιο το αίτημα της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ είναι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί: Υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ πως η επιβάρυνση για κάθε έναν από τους 7.500.000 καταναλωτές της ΔΕΗ είναι μικρή καθώς θα ανέρχονταν μόλις σε 1,5 ευρώ το χρόνο, ενώ αν «φορτωθεί» η εταιρεία το κόστος, αυτό θα σημάνει επιβάρυνση για την ίδια ύψους 11,3 εκατ. ευρώ και θα εξανέμιζε τα κέρδη προ φόρων ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που παρουσιάζει.

Πρακτικά το αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ μεταφράζεται σε μια έμμεση παροχή 1.600 ευρώ το χρόνο ανά εργαζόμενο προκειμένου να έχει δωρεάν ρεύμα, ή περίπου 530 ευρώ για κάθε τετραμηνιαίο λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος.

Πηγή:www.capital.gr