Δήμος Αιγιάλειας: Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και έκτακτες ανάγκες

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ Δήμου Αιγιαλείας

Συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα στο Δημοτικό Κατάστημα (πρώην Δημαρχείο) Συμπολιτείας, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Αιγιαλείας, στην πρώτη του συνάντηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου 2023.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Νίκου Καραΐσκου και κατά τη διάρκειά της έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2022-2023 αναφορικά με την επιτυχή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών πυρκαγιών και συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών αλλά και τυχόν σεισμικών φαινομένων.

Μεταξύ άλλων, το αντικείμενο των συνεδριάσεων του ΤΕΣΟΠΠ την τρέχουσα χρονική περίοδο αφορά στον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και εθελοντών, ώστε να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς μέσω προληπτικών καθαρισμών βλάστησης σε δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, συνεχούς επικοινωνίας των υπηρεσιών, οργάνων και εθελοντικών ομάδων, αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων – ρόλων και διαθεσιμότητα μέσων για υλοποίηση δράσεων και μέτρων προστασίας, όχι μόνο από πυρκαγιές αλλά και από σεισμικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής Α.Τ. Αιγιαλείας κ. Βασίλης Ροδόπουλος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας κ. Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ο Διοικητής Α.Τ. Ακράτας κ. Μωυσής-Μάριος Σεραφειμίδης, εκ μέρους του ΚΕΤΧ Πατρών ο Ανθυπολοχαγός Τεχνικού κ. Στυλιανός Αγγελόπουλος, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Δασαρχείου Αιγίου κ. Χρύσανθος Αλεξανδρόπουλος, μέλη της Εθελοντικής ομάδας «Αχαιός» και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Τμήματος Πρασίνου-Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.