Αίγιο: Όλα έτοιμα για τη σπουδαία διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (Α-Γ & Κ23 10.000 μέτρα)

Όλα είναι έτοιμα για τη σπουδαία διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 10.000 μ. της κατηγορίας Κ23 που φιλοξενούνται για πρώτη φορά φέτος  στην πόλη του Αιγίου το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 22 Απριλίου.

Αναλυτικά στοιχεία για τη διοργάνωση αλλά και τις ενέργειες που απαιτήθηκαν εδώ και αρκετό διάστημα ώστε να γίνει πράξη η τιμητική επιλογή του ΣΕΓΑΣ για την πόλη του Αιγίου  μεταξύ άλλων πόλεων που τη διεκδικούσαν, δόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία του δήμου Αιγιαλείας που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και εκπροσώπους του ΑΣ Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς που είναι οι πρωτεργάτες της μεγάλης προσπάθειας.

«Σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια που έχουμε αναλάβει ως δημοτική αρχή καταφέραμε μέσω της συνεργασίας με συλλόγους και ανθρώπους του αθλητισμού να κάνουμε την Αιγιάλεια σημείο αναφοράς για σημαντικά αθλητικά γεγονότα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος υπερτονίζοντας  πως ο δήμος και το ΝΠΔΔ στέκονται πάντοτε αρωγοί στις προσπάθειες των συλλόγων. Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους του «Αθηνόδωρου» ο κ΄. Ανδριόπουλος επεσήμανε ότι είναι σπουδαία το έργο που επιτελούν μιας και ο Δήμος ή το ΝΠΔΔ ως φορείς δε θα είχαν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις εάν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που τρέχουν τέτοιου είδους προσπάθειες. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» κ΄. Ραδάμανθυς Σκούντζος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της έλευσης στην πόλη του Αιγίου ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για σπουδαία διοργάνωση που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες με τον Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Ημιμαραθώνιο. «Ο Σύλλογός μας κατάφερε να επιλεγεί μεταξύ των πόλεων που διεκδικούσαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα έχοντας δείξει όλ`αυτά τα χρόνια την ικανότητα να φέρει εις πέρας σπουδαίες διοργανώσεις κάτι που διαπιστώθηκε ιδίοις όμασι από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κυρία Σακοράφα που ήταν μαζί μας στον Ημιμαραθώνιο του Ιανουαρίου. Αυτό που ελπίζουμε είναι στο δημοτικό στάδιο του Αιγίου να δημιουργηθεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα από τους Αιγιαλείς που καλούνται να είναι μαζί μας για να παρακολουθήσουν το σπουδαίο αθλητικό γεγονός και να εμψυχώσουν τους κορυφαίους αθλητές που αναμένεται να βρεθούν στην πόλη μας» επεσήμανε ο κ΄.Σκούντζος σημειώνοντας ότι φέτος ο ΣΕΓΑΣ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για τη συμμετοχή στους αγώνες και οι αθλητές που θα συμμετάσχουν (περίπου 130) είναι ανάμεσα στους πιο γνωστούς σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο. 

Όπως τόνισε μάλιστα από την πλευρά του ο ταμίας του Συλλόγου κ΄.Νεκτάριος Αργυριάδης στα 10.000 μ. ανδρών το ρεκόρ του Ανδριόπουλου το 1982 παραμένει το υψηλότερο και οι αθλητές που αναμένεται να συμμετάσχουν στην διοργάνωση του Αιγίου είναι πολύ κοντά σε αυτές τις επιδόσεις χωρίς να αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις στον αγώνα του Σαββάτου. 

«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μ. είναι ένας από τους στόχους που θέσαμε ως διοίκηση όταν αναλάβαμε. Συγκεκριμένα θέσαμε ως στόχο να ανεβάσουμε τον πήχη κατά πρώτον αγωνιστικά  και πράγματι είμαστε πλέον στην 26η θέση στην κατάταξη και εν συνεχεία να ανεβάσουμε τον πήχη σε επίπεδο διοργανώσεων για την ανάδειξη του τόπου μας όπως και έγινε με αποτέλεσμα να μιλάνε σε πανελλήνιο επίπεδο για την αρτιότητα διοργανώσεων όπως ο Ημιμαραθώνιος αλλά και τα «Αιγιάλεια» που βρήκαμε τη «μαγιά» και τα εξελίξαμε με τη βοήθεια του δήμου που είναι πάρα πολύ σημαντική!

Όλ`αυτά βέβαια έχουν απώτερο σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας και κυρίαρχα το να φέρουμε πιο κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά της Αιγιάλειας».

Επίσης ο κ΄.Αργυριάδης μετέφερε τον χαιρετισμό του πρόεδρου του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Πελοποννήσου κ΄. Μπαλάση που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια του Αθηνόδωρου και στήριξε την διεκδίκηση του αγώνα για την πόλη του Αιγίου. 

Από την πλευρά του ο κ΄.Γιώργος Φραγκονικολόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας με τους συλλόγους της περιοχής που έχουν ως αποτέλεσμα τόσο σπουδαίες διοργανώσεις για την ανάδειξη του τόπου μας.

Το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους Αιγιαλείς να προσέλθουν στο δημοτικό στάδιο του Αιγίου συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου όπου: 

-Στις 5.30` θα ξεκινήσουν παράλληλες οργανώσεις για μικρούς αθλητές 

-Στις 6.30` θα ξεκινήσει ο αγώνας Κ23

-Στις 7.15` ο αγώνας γυναικών 10.000μ.

-στις 8.00 ο αγώνας ανδρών 10.000μ.

*Κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά τις απονομές οι διοργανωτές επιφυλάσσουν εκπλήξεις που θα μετατρέψουν τον αθλητικό χώρο σε μια μεγάλη γιορτή με σεβασμό πάντα στην «ταυτότητα» της διοργάνωσης.