Δήμος Αιγιάλειας: Με ένα τηλεφώνημα θα εξυπηρετούνται οι δημότες που αδυνατούν να μετακινηθούν

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. Με τη σκέψη κοντά στις ευπαθείς ομάδες ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήδη με τους συνεργάτες του είχε προγραμματίσει για τη λειτουργία μιας τέτοιας δομή στο Δήμο μόνο που λόγω κορωνοΐού «έτρεξε» νωρίτερα.

Στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, έχει διαμορφωθεί σταθμός υποδοχής τηλεφωνικών αιτημάτων και καταγραφής για τις παρακάτω κατηγορίες:

– Των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

– Των άπορων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους για τα παρακάτω θέματα:

1. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του Δήμου.

2. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδυνάτους κατοίκους του Δήμου.

3. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

4. Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των παραπάνω κατηγοριών, για παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

5. Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για την εξυπηρέτησή του στα τηλ. 26910-26136 και 26910-23658, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://10.161.36.64/en/node/34189 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: menoumespiti/@aigialeia.gov.gr

Όσοι λοιπόν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών θα πρέπει να επικοινωνήσουν και να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα δηλώνοντας: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Ηλικία και λόγο που δεν μπορούν να μετακινηθούν (δηλ. Ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, χρόνιο πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό, όπως καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοσοκατασταλμένοι).

26910-26136 

και 26910-23658

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” (26/3/2020)