Δήμος Αιγιάλειας: Έκκληση για περιορισμό εναπόθεσης ογκώδων απορριμμάτων και κλαδεμάτων

ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουν το επίπεδο υγιεινής διαβίωσής μας μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δυσχερείς και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Οφείλουμε όλοι, ιδιαίτερα τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, να συμβάλλουμε στην προσπάθειά τους.

Ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας:

-Δεν εκτελούμε εργασίες ανακαίνισης και οποιεσδήποτε άλλες εργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα την εναπόθεση δομικών και  μεγάλων απορριμμάτων (καναπέδες, ψυγεία, τραπέζια, πολυθρόνες, στρώματα, καρέκλες κλπ) στους δρόμους.
-Δεν κλαδεύουμε και δεν βγάζουμε κλαδέματα στους δρόμους.

-Τοποθετούμε τα απορρίμματά μας ακόμα πιο προσεχτικά στου κάδους.

– Δεν πετάμε τις μάσκες και τα γάντια μιας χρήσης στους μπλε κάδους αλλά στους πράσινους.

Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για να απομακρύνει κάποιος ογκώδη ή πράσινα απορρίμματα αυτό θα γίνεται μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο 26910 25555 με την Υπηρεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν τα πρόστιμα του δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας.

Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την υποχρέωση που έχουμε όλοι να συνδράμουμε στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του  κορωνοϊού, πέραν του ότι θέτουν προσκόμματα στην προσπάθεια όλων μας, μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους συνανθρώπους μας.