Γιορτάζει η Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο – Ζωντανά αύριο η Θεία Λειτουργία

Ο ευλαβής λαός της Αιγιάλειας και του Αιγίου καρτερούν κάθε χρόνο  να πανηγυρίσουν και να τιμήσουν την πολιούχο της πόλης, Παναγία Τρυπητή την Παρασκευή μετά το Πάσχα. Όμως φέτος, με την πανδημία του κορωνοϊού να απαγορεύει τη μετακίνησή μας από το σπίτι και να κρατά τις εκκλησιές μας κλειστές, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η λιτάνευση της εικόνας, ούτε η παρέλαση στην πόλη του Αιγίου.

Mε την ευλογία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύµου, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, από τις 7 το πρωί περίπου, το «aigialeia24.gr» θα µεταδώσει ζωντανά την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωµένης Αιγίου, όπου φιλοξενείται η Ιερά Θαυµατουργή Εικόνα της Παναγίας.

Aπό πέρσι  μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ιερά Λιτάνευση, η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας  μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως  Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, όπου και παραμένει καθόλη την διάρκεια των ανακαινιστικών εργασιών στο Ιερό Προσκύνημα. 

Υπενθυμίζουμε ότι με ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Ιερό Προσκύνημα ενετάχθη σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την πλήρη ανακαίνισή του. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, αναμένεται να ξεκινήσουν  πιθανότητα μετά την Κυριακή του Θωμά και θα διαρκέσουν 3 χρόνια.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ