Βλάσσης Χ. Τρεχλής: “Εγώ, η Ευρώπη”

Το ημερολόγιο της Ευρώπης, μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας που αφήνει το χωριό της στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και πηγαίνει με τον πατέρα της να εγκατασταθεί στη Βιέννη.

Ο Φάουστ και ο Μπετόβεν, ο Μάρλοου, ο Δον Κιχώτης και ο Ντάντε, κι άλλοι πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος, ξωτικά, ζογκλέρ και αρλεκίνοι περπατούν στους δρόμους της Βιέννης και συχνάζουν στις αίθουσες χορού, στα πάρκα και στα καφέ της. Εκεί, συναντιούνται με την Ευρώπη Αρμιάνη, μια δεκαεξάχρονη Ελληνίδα από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, και όλοι τη βοηθούν να έρθει σε επαφή απαλά, ευγενικά, αβίαστα και ειρηνικά με τον μύθο της και να ενηλικιωθεί. Να αντιμετωπίσει το κακό με τις αρχέγονες δυνάμεις που θα ανασύρει από το είναι της, να το νικήσει και να δοξαστεί.

 
 

Ο Βλάσσης Χ. Τρεχλής αγάπησε από μικρός τη λογοτεχνία: πρώτα να τη διαβάζει και αργότερα να γράφει ο ίδιος ιστορίες για όσα αγαπάει και να τις μοιράζεται με τους άλλους.

Κυκλοφορούν τα βιβλία του:
1. Ταξίδι στη Λευκή Θάλασσα (Εκδόσεις Αρμός, 2006)
2. Το αρχαϊκό χαμόγελο του Μάνου Χατζιδάκι (Εκδόσεις Οδός Πανός, 2011) 3. Ανδρέας Κάλβος. Το χαμένο πορτραίτο (Εκδόσεις Κέδρος, 2014)
4. Hotel New York (Εκδόσεις Κέδρος, 2015)