Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέου Βογιαντζή

Η Ιερά Μητρόπολή μας  μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέου Βογιαντζή, Εφημερίου επί σειρά ετών του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Βάλτσα Καλαβρύτων το έτος 1947.   Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 1976 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρό Γεώργιο. Μέχρι το 1986 επιτέλεσε τα εφημεριακά του καθήκοντα στην γενέτειρά του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βάλτσης, στη συνέχεια μετετέθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ροδιάς και από το 2002 ανέλαβε εφημεριακά καθήκοντα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου όπου διετέλεσε Προϊστάμενος και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας. Υπήρξε ευλαβέστατος λευίτης και ιερουργός του Ιερού Θυσιαστηρίου επιτελώντας με ευσυνειδησία το λειτούργημα του Ιερέως. Ήταν έγγαμος με την πρεσβυτέρα Μαρία και πατέρας δύο τέκνων.

 Το σκήνωμα του κεκοιμημένου Ιερέως θα μεταφερθεί στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα παραμείνει μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία, που θα τελεσθεί ώρα 11.00 το πρωί.

 Ο  Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος και ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εκφράζουν τις συλλυπητήριες ευχές τους στην πρεσβυτέρα του Μαρία, στα τέκνα, τα εγγόνια και τους λοιπούς οικείους  του  μακαριστού,  δεόμενοι  στον Κύριο να αναπαύσει την ψυχή του «εν σκηναίς δικαίων».