Βάφουν με δικά τους έξοδα τις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Αίγιο – Έρχεται επιτροπή από τις Βρυξέλλες για έλεγχο!

Μπογιά και πινέλο πήραν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ Αιγίου κ. Θεόδωρος Στεφανίδης και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης, μετά από πρωτοβουλία των ιδίων, όπου μαζί με δύο παιδιά από το ΕΚΑΜΕ και τους  γονείς τους  βάφουν με δικά τους έξοδα αυτή τη στιγμή τις θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ στην πόλη του Αιγίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γκιώνης μιλώντας στο “aigialeia24.gr” τόνισε:

– “Η απόφαση για διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ έχει παρθεί στο δημοτικό συμβούλιο από το 2012, αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχε υλοποιηθεί. Έτσι μόνοι μας αποφασίσαμε με δική μας πρωτοβουλία να κάνουμε την απόφαση αυτή πράξη. Το ΕΚΑΜΕ κάλυψε τα έξοδα (μπογιές, εργαλεία κ.λ.π)”!

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ κ. Στεφανίδης, σε δηλώσεις του στο “aigialeia24.gr” ανέφερε:

-“Η διάγραμμη των θέσεων ΑΜΕΑ ήταν ένα χρόνιο αίτημα προς το Δήμο Αιγιάλειας, συγκεκριμένα από το 2012.  Σήμερα, λοιπόν, αναλάβαμε την πρωτοβουλία με την βοήθεια του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργου Γκιώνη και βάψαμε βάσει των προδιαγραφών που προβλέπονται, τις θέσεις στάθμευσης σε καίρια σημεία στην πόλη του Αιγίου, όπως απέναντι από τον ΟΤΕ Αιγίου, την κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας και τη Βιβλιοθήκη Αιγίου. Θα ακολουθήσουν και σε άλλα σημεία διαγραμμίσεις όπου υπάρχουν.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να έρθει επιτροπή από τις Βρυξέλλες, η οποία θα ελέγξει την πόλη του Αιγίου, σχετικά με το πόσο φιλόξενη είναι σε άτομα ΑΜΕΑ. Θα πρέπει ο Δήμος, όσο και η Αστυνομία να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους, στα οχήματα που σταθμεύουν στις γωνίες των πεζοδρομίων όπου υπάρχουν ράμπες για να μπορούν να κινούνται τα αμαξίδια.

Θα είμαστε μια από τις 250 πόλεις της Ευρώπης που θα λάβει τέτοια πιστοποίηση”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ