Απ. Κατσιφάρας: Τιμή στους ήρωες του Πολυτεχνείου, τιμή και στους πολίτες που σήμερα μάχονται καθημερινά

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973:

«Πριν από 43 χρόνια οι ήρωες του Πολυτεχνείου μας έδειξαν το δρόμο για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, πάλεψαν σε πολύ δύσκολους καιρούς, για ιδεώδη και αξίες, όπως η Ελευθερία Έκφρασης, η Ισονομία, η Παιδεία και η Αξιοπρεπής Διαβίωση.

Μηνύματα που στη σημερινή εποχή είναι τόσο διαχρονικά όσο τότε.

Σήμερα που οι πολίτες μας υποφέρουν από την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια και μάχονται για την καθημερινότητά τους, για ένα καλύτερο αύριο, για να μπορούν τα παιδιά τους ελεύθερα να ζήσουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η εξέγερση τότε των φοιτητών του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη 1973 γκρέμισε ένα τυραννικό καθεστώς και έθεσε τις βάσεις για να χτιστεί η Δημοκρατία. Το δίδαγμα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που μας άφησαν από τότε παρακαταθήκη, παραμένει και σήμερα ζωντανό.

Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς τους ίδιους, για την κοινωνία μας, μα κυρίως για τα παιδιά μας. Τους το οφείλουμε!».