Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η ακυβερνησία που φέρνει ο νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχει αντίκτυπο στους πολίτες»

«Η ακυβερνησία που φέρνει ο νόμος σας, κύριε Σκουρλέτη, θα έχει αντίκτυπο στην ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών» υπογράμμισε ο Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης του προγράμματος «Κλεισθένης»

Ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως «αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, που κάποτε αποτελούσε τον μεγάλο εχθρό για την Αριστερά, ο πρωθυπουργός που έχει λιώσει πολλά ζευγάρια παπούτσια για να πηγαινοέρχεται στην αμερικανική πρεσβεία, παραχωρεί το βασικό διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας έναντι των Σκοπίων χωρίς αντάλλαγμα και χαίρεται γι’ αυτό, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν έρθει στη Βουλή, αλλά έχει συναινέσει στην πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αν αυτό που συμβαίνει δεν είναι τραγικό για τη χώρα, τότε τι είναι;»

Ερχόμενος στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι αντί η κυβέρνηση να φέρνει μετά από 3,5 χρόνια μία πραγματική μεταρρύθμιση αρμοδιοτήτων και πόρων που θα ενισχύσει την Αυτοδιοίκηση, φέρνει ένα νομοσχέδιο στο οποίο όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον χρόνο των εκλογών και το εκλογικό σύστημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά προς τον υπουργό Εσωτερικών: «Κύριε Σκουρλέτη δεν είστε μεταρρυθμιστής. Είστε ο… Κουτσόγιωργας του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές και πως θα καταστρέψετε την Αυτοδιοίκηση επειδή δεν την ελέγχετε. Αυτό κάνετε σε κάθε θεσμό που δεν ελέγχετε, εξάλλου. Γνωστό το σύστημά σας. Το γωρίζουμε όλοι από τα Πανεπιστήμια ακόμα. Αυτό που κάνατε στα Πανεπιστήμια, το κάνετε σήμερα στην χώρα. Αλλά είναι πολύ επικίνδυνο. Γιατί, στην ουσία, η ακυβερνησία που φέρνει ο νόμος σας, κύριε Σκουρλέτη, θα έχει αντίκτυπο στην ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Οι δήμαρχοι μια χαρά θα είναι. Θα εκλέγονται, δεν θα μπορούν να αποφασίζουν τίποτα και όλα θα κολλάνε… Οι μόνες που θα έχουν πρόβλημα θα είναι οι τοπικές κοινωνίες αφού τίποτα δεν θα προχωράει. Η ακυβερνησία, κύριε υπουργέ, αφορά τους πολίτες. Τους πολίτες που δεν σέβεστε…»

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του έκανε αναφορά στην ψήφο των ομογενών. «Θεωρείτε ότι σε αυτή τη χώρα έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο οι κάτοικοί της; Θεωρείτε ότι οι Έλληνες ανά τον κόσμο, που είναι η μεγάλη μας δύναμη, δεν πρέπει να έχουν σχέση με την πατρίδα; Αν πιστεύετε ότι πρέπει να έχουν, πείτε το. Θα βρούμε τη λύση… Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν το πιστεύετε. Δεν θέλετε η ομογένεια να έχει επαφή με την Ελλάδα. Δεν τους θέλετε…».