Αναγκαία η επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Αιγίου – Αγίου Νικολάου

Το θέμα της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης και Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Οι δήμαρχοι, μαζί με συνεργάτες τους, πραγματοποίησαν εκτενή συζήτηση επί του θέματος και κοινή διαπίστωση υπήρξε η αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας  της θαλάσσιας σύνδεσης του Αιγίου με τον Άγιο Νικόλαο, για λόγους κοινωνικής, εμπορικής, επαγγελματικής και τουριστικής ανάπτυξης, μιας και θα αποτελέσει μοχλό διευκόλυνσης πολιτών, διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών καθώς και εξυπηρέτησης επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό των δύο περιοχών. Βασικό ζητούμενο βεβαίως είναι η αμεσότητα της έναρξης λειτουργίας αλλά και η  βιωσιμότητα της γραμμής, ως προς την οποία εξετάστηκαν και άλλοι τρόποι επέκτασής της.

Οι δύο δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια προς τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς  και του υγιούς ανταγωνισμού και πάντα σύμφωνα τις δυνατότητες που τους παρέχει η κείμενη νομοθεσία, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στις διευκολύνσεις των προσβάσεων και υποδομών των λιμένων καθώς και στην διαφημιστική προβολή της γραμμής.

Το θέμα για  την ανάγκη επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση επιβατών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων, θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 7.30, προκειμένου να εφραστεί η σύμφωνη γνώμη του σώματος  για τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου.